06-12-05

Marokko XI

Zo 4 september

 

Nu het einde van de reis steeds sneller nabij komt, stijgt de koopwoede bij ons gezelschap zienderogen. Één van mijn vrienden heeft interesse opgedaan voor Marokkaanse lampenkapjes en is niet meer te houden. Hij zal uiteindelijk naar huis gaan met vijf stuks, en een blijvende aandoening van lampitis!

 

We brengen met graagte nog een dagje aan het strand door, maar het geplande surfen zal er toch niet van komen.

 

’s Avonds eten we voor de laatste maal een uitgebreide Marokkaanse maaltijd waarna we reeds in stilte afscheid nemen van dit prachtige land.

 

 

Ma 5 september

 

De laatste taxirit brengt ons rechtstreeks naar de luchthaven van Agadir waar we een gesprek hebben met een werknemer die bij zijn poging euro’s te wisselen voor dirhams nog eens onderstreept hoe gewiekst Marokkanen wel zijn.

 

Op de terugvlucht zit ik naast een Marokkaanse schoonheid. Is het de sfeer of is het haar mentaliteit? Maar na een schuchtere kennismaking raken we aan de praat en vinden we mekaar helemaal. Ze weet me nog vele wetenswaardigheden te vertellen; Marokkanen in het buitenland die terugkeren naar hun moederland op vakantie worden al op dezelfde manier aanzien als de rijke westerse toeristen, wandelende geldbuidels die op een vriendelijke doch kordate wijze moeten lichter gemaakt worden, de situatie van Marokkaanse vrouwen en nog veel meer.

 

Van Kouta, haar Berbernaam betekent vruchtbaarheid, neem ik met spijt afscheid, en met haar van Marokko. Het einde van een vruchtbare reis.

 
19:32 Gepost door dirkH | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

.. mooi, met details maar toch niet té.
Hoe deed je dat? ter plaatse geschreven of enkel nota's genomen en thuis alles uitgeschreven? Ik wou ook reeds enkele keren aan een reisverhaal beginnen, maar ik was tot nog toe steeds te lui... vakantie en geen tijd/zin om te schrijven...
Ik hoop voor jou dat je volgende reisverslag al heel spoedig mag geschreven worden...

Gepost door: evy | 06-12-05

+ @ evy

dank je, ik ook!. drie of vier keer nota's ter plaatse (s'avonds voor het slapen), uitgeschreven in dagboekvorm 2 weken na de reis en nog wat aangepast bij het publiceren op blog. was niet gepland, gewoon eerste keer wat indrukken neergeschreven, en daarna...

Gepost door: dirkh | 06-12-05

nja gewiekst is mooi uitgedrukt ;-)

Gepost door: lord cms | 07-12-05

.. ja
'gewiekst' is een mooi woord, maar soms wel lelijk.

Gepost door: evy | 08-12-05

De commentaren zijn gesloten.