19-11-05

Marokko I

Marokko: In de achteruitkijkspiegel van ‘le Grand Taxi’.

 

 

Prelude

 

Eerst stelde ik een reisverslag over Marokko steeds weer uit. Te snel na de reis. Niet genoeg gelezen over Marokko. Uiteindelijk had ik het dan klaar eind september maar kon maar niet besluiten waar het te zetten: op deze blog?, op een andere blog?, een website maken?

Besluiteloos besloot ik te kiezen om er een reisverhaal van te maken en zodoende de beslissing nog wat verder voor me uit te schuiven, want als ik er een reisverhaal van wou maken moest ik toch eerst nog wat meer reisliteratuur lezen.

 

Een Paul Theroux ‘China per trein’ en een Rudi Rotthiers ‘Het gulle continent’ later ben ik tot de vaststelling gekomen dat de reisperiode van 14 dagen toch te kort is om een stevig uit de kluiten gewassen reisverhaal van te maken. Een kort reisverhaal dan maar of toch het verslag posten? Alweer die vragen.

 

Wat ook niet zo goed was voor de moraal was de rake (bekende) passage in Rotthiers boek ‘een reisboek onthult meer over de schrijver dan over het land’. Lap. Dat moest er nog bijkomen. Nog meer twijfels.

 

Omdat uitstel uiteindelijk leidt tot afstel heb ik vandaag de knoop doorgehakt. Het zal een verhalend reisverslag worden. Geen opsomming van feiten, geen uur tot uur berichtgeving maar een waarheidsgetrouw verhaal van mijn reis naar Marokko.

Een brok ‘petite histoire’, aangevuld met feiten uit de ‘grande histoire’ om alles wat te duiden.

 

Marokko. Afrika. Twee woorden die mijn reis inkaderen. Mijn eerste reis buiten Europa. Een gigantisch leuke ervaring.

 

Met dank aan Benn voor de foto’s.

 


15:37 Gepost door dirkH | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

ik ben benieuwd :)

Gepost door: Anne | 19-11-05

.. ik ben benieuwd naar jouw waarheid.
ongeacht de linkse of de rechtse schouder.
Mooie reacties, vond ik.

Gepost door: evy | 19-11-05

De commentaren zijn gesloten.